Camping
it en fr nl de dk es pl cz Camping
 
Campeggi.com >> campings Ligurie

Campings weergeven:

Kamperen op campings in LiguriŽ

Campings Ligurie - Camping Ligurie

Stuur een bericht naar alle accommodaties van het gewest Ligurie

 

Kamperen in LiguriŽ doet u op campings ůf aan de Riviera di Levante in het oosten of aan de Riviera di Ponente in het westen. In west LiguriŽ vindt u ook de beroemde Bloemenriviera en plaatsen als Imperia, San Remo, Albenga, Ceriale en Savona. Wilt u kamperen in het oosten van het gewest, kies dan voor campings in de buurt van de wereldberoemde Cinque Terre, Sestri Levante, Portofino en de bekende badplaats La Spezia. Daartussen bevindt zich de hoofdstad Genua. De campings liggen in LiguriŽ veelal aan de kust, maar ook een paar kilometer landinwaarts en uiteraard ook verderop in het binnenland.
De badplaatsen aan de Ligurische kust

Aan de westzijde van LiguriŽ, aan de Riviera di Ponente, kunt u kamperen en een heerlijke strandvakantie doorbrengen. De stranden die u hier vindt, worden tot de mooiste stranden van ItaliŽ gerekend. U vindt hier heel wat vertier, waaronder het populaire casino in San Remo en heel wat winkeltjes. Breng vanuit uw camping ook zeker een bezoek aan het nabij gelegen Monaco. De badplaatsen aan deze Riviera di Ponente strekken zich uit van Ventimiglia tegen de Franse kust tot aan Genua. De bekendste badplaatsen met heel wat campings zijn Albenga, Ceriale, Diano Marina en Finale Ligura.
Cinque Terre

De oostzijde van LiguriŽ, De Riviera di Levante, staat vooral bekend om zijn kleine vissersdorpjes, de terrassen met wijn- en olijfboomgaarden en de spectaculaire kliffen. Kampeert u daar, dan mag u een bezoek aan de vijf spectaculaire dorpjes van de Cinque Terre niet overslaan; ze staan ook op de werelderfgoedlijst. De dorpjes heten Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. U komt er alleen met het boemeltreintje of wandelend Ė en dat laatste is precies waarom velen hier op vakantie gaan. De stranden zijn niet te vergelijken met elders: ze zijn vaak minimaal. Alleen in Monterosso zijn er brede zandstranden en kristalhelder water. Campings zijn er met name in de buurt van Sestri Levante.
Naast de beroemde plaatsjes van de Cinque Terre is er nog een andere wereldberoemde plek aan deze kust: Portofino, verblijfplaats van de