Camping
it en fr nl de dk es pl cz Camping
Campeggi.com >> campings Calabrie

Campings weergeven:

Kamperen op campings in CalabriŽ

Campings Calabrie - Camping Calabrie

Stuur een bericht naar alle accommodaties van het gewest Calabrie

 

Helemaal in het zuiden van ItaliŽ ligt CalabriŽ: een prachtig ongerept, droog en ruig gewest. Campings vindt u er vooral aan de prachtige kust; de meeste campings vindt u aan de westzijde aan de Tyrreense zee bijvoorbeeld in Ricadi of Zambrone. Maar u kunt ook kamperen aan de oostzijde aan de kant van de Ionische zee, bijvoorbeeld in Capo Rizzuto. In CalabriŽ vindt u ook de laatste uitlopers van de Apennijnen, heel veel olijfboomgaarden en uitgestrekte jasmijnvelden. De olie van de bloemen wordt verwerkt in dure parfums. Langs de kust worden citroen, sukadecitroen en bergamot geteeld. De olie uit de schil van de bergamot wordt ook gebruikt in de parfumindustrie en om de Earl Grey thee zijn karakteristieke smaak te geven. CalabriŽ heeft niet alleen een prachtige kust, maar in het binnenland ook een prachtige natuur en een aantal natuurparken . Dus laat de camping en het strand eens een dagje achter u, en ontdek het binnenland. In sommige dorpjes wordt overigens nog Grieks gesproken; dit komt omdat de Grieken zich voor het eerst in CalabriŽ vestigden. Het bekendste beeldmerk van CalabriŽ zijn de vijf karakteristieke torens van La Cattolica; deze dateren uit de 10e eeuw. Wie geÔnteresseerd is in de Griekse historie gaat ook naar Gerace; daar zijn in Locri Epizefiri restanten te vinden. Ook het dorpje Stilo heeft restanten, maar dan uit de Byzantijnse tijd.
De Tyrreense kust

Aan de noordwestzijde van CalabriŽ heeft een van de mooiste kusten van ItaliŽ. Hier vindt u helderblauw zeewater. Bekende plaatsjes zijn Scilla en Tropea. Campings vindt u vooral in de buurt van Zambrone en Ricadi. Er wordt wel gezegd dat deze kust van CalabriŽ net zo mooi is als de Amalfitaanse kust, maar dat de badplaatsen minder duur en druk zijn.
De Ionische kust

De zuidoostzijde van CalabriŽ grenst aan de Ionische zee. Hier vindt u mooie zandstranden die nog niet zo toeristisch zijn. Een bekende plaats is Crotone. Campings vindt u vooral in het zuidelijk ervan gelegen Isola di Capo Rizzuto.
Reggio di Calabria

Kampeert u in CalabriŽ, breng dan een bezoek aan de grote bronzen beelden in Reggio di Calabria. De wereldberoemde beelden van Griekse strijders zijn in 1972 uit zee gevist en dateren uit 450 voor Chr. In 1972 werden de beelden uit zee gevist; ondanks hun leeftijd zijn ze nog opmerkelijk gaaf. U kunt de beelden bezoeken in het Museo Archeologico Nazionale. Vanuit de haven van Reggio di Calabria kunt u met de boot naar SiciliŽ.
Nationale parken van CalabriŽ

Het binnenland van CalabriŽ bevat een prachtig nationaal park: het Parco Nazionale Aspromonte. Hier kunt u ís winters zelfs skiŽn! ís Zomers wordt het er echter bijzonder warm: tot wel 40 graden. Houd hier rekening mee als u vanuit de camping een dagtocht maakt naar het binnenland! Ook het in het Parco Nazionale di Calabria is prachtig als u van natuur houdt. Het daar gelegen Sila massief heeft heel veel bossen en ook grote, oude pijnbomen. Na een dagje mountainbiken, wandelen of aan canyoning, is het vervolgens heerlijk uitrusten op de camping aan de kust. Neem wel een kompas mee, want de bewegwijzering is niet altijd even compleet. Het derde nationaal park van CalabriŽ, het Parco Nazionale del Pollino, ligt voor een deel in het naastgelegen gewest Basilicata. Houdt u van kamperen in combinatie met avontuur, natuur en Italiaanse cultuur, dan bent u in het ongerepte CalabriŽ aan het juist adres.
 
 
 
 

 

 
 
Reggio Calabria Vibo Valentia Catanzaro Crotone Cosenza

 

 
Provincies
 


ZOEKOPDRACHT PER GEWEST

> Campings Abruzzi
> Campings Basilicata
> Campings Calabrie
> Campings Campanie
> Campings Emilia Romagna
> Campings Friuli Venezia Giulia
> Campings Rome Lazio
> Campings Ligurie
> Campings Lombardije
> Campings Marche
> Campings Molise
> Campings Piemont
> Campings Apulie
> Campings Sardinie
> Campings Sicilie
> Campings Toscane
> Campings Trentino Zuid Tirol
> Campings Umbrie
> Campings Aostadal
> Campings Venetien
> Campings Croatia
> Campings Emilia RomagnaHome page De populairste accommodaties Voeg mijn accommodatie toe Voorbehouden gebied
© 2014 CreatiWeb S.r.l. ® Alle rechten voorbehouden - info@campeggi.com - Privacy - Juridische kennisgeving - Gehele of gedeeltelijke reproductie is verboden