Camping
it en fr nl de dk es pl cz Camping
Campeggi.com >> campings Abruzzi

Campings weergeven:

Kamperen op campings in Abruzzen

Campings Abruzzi - Camping Abruzzi

Stuur een bericht naar alle accommodaties van het gewest Abruzzi

 

De meeste campings van de Abruzzen vindt u in Roseto degli Abruzzi ten noorden van Pescara. De campings liggen aan het strand van de Adriatische kust. Zuidelijker zult u ook campings aan de kust vinden; om precies te zijn in Ortona en in Torino di Sangro. Wie wil kamperen aan de kust van Abruzzen, kan ook kiezen voor Martinsicuro in het uiterste noordoosten van de Abruzzen of het zuidelijker gelegen Tortoreto Lido of Giulianova Lido.

Ten zuiden van Tortoreto en Giulianova Lido ligt het populaire Roseto degli Abruzzi, en Silvi Marina, ook met tal van campings. Zuidelijker vindt u de stad Pescara en Francavilla al mare. Vanuit het iets zuidelijker gelegen Ortona kunt u ook de boot pakken voor de grote oversteek naar de Isole Tremiti of Dubrovnik.

Wilt u daarentegen genieten van de prachtige natuur in het binnenland van de Abruzzen, ga dan naar de provincie L’Aquila met de gelijknamige provinciehoofdstad.

De Abruzzen zijn het best te omschrijven als een stukje ongerept, authentiek Italië met een overweldigende natuur. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. U kunt op Pescara vliegen, maar ook op Rome. Dat ligt op slechts 2 uur rijden van de Abruzzen. De Romeinen gaan er ’s winters skiën; ‘s zomers trekken ze er massaal naar de kust. In het westen vindt u de bergen van de Apennijnen en het oosten wordt begrensd door de Adriatische kust.
Nationaal park van de Abruzzen

Het Parco Nazionale d'Abruzzo is de trots van de regio. Het park bestaat uit uitgestrekte wouden en is rijk aan een unieke flora en fauna. Ook vindt u er beboste glooiende heuvels, hoge bergtoppen (het hoogste punt van Italië buiten de Alpen), meren en rivieren. Kampeert u in het nationaal park, neem dan de bordjes op de diverse campings serieus waarop het advies wordt gegeven om 's nachts geen etensresten naast uw tent te laten staan. De bruine marsicano-beer die in het park rondloopt, weet er anders raad mee…

Tijdens uw wandeltochten of trektochten in het nationaal park zult u onder andere gemzen spotten, maar ook herten, vossen, bergmarmotten, steenarenden, haviken en spitssnuitadders. In sommige delen van het park lopen wolven en dus beren.

Wie de Abruzzen bezoekt, kan niet om de Campo Imperatore heen. Deze hoogvlakte maakt deel uit van het Parco Nazionale d'Abruzzo en is een paradijs voor wandelaars en skiërs.
L’Aquila

De stad L’Aquila is sinds de aardbeving, in april 2009 zwaar gehavend; er wordt nog steeds gewerkt aan de wederopbouw van deze van oorsprong prachtige stad. Toch is de stad in het binnenland van de Abruzzen ook nu nog een bezoek meer dan waard; u vindt er diverse schitterende monumenten uit de Middeleeuwen en de Renaissance.

In de bergen van de provincie L’Aquila, vindt u tal van campings waar u kunt kamperen en genieten van al het natuurschoon.

L’Aquila grenst aan de Gran Sasso. Deze hoogste bergen buiten de Alpen bieden tal van gemarkeerde wandelpaden maar ook uitstekende skipistes

Gaat u in oktober naar L’Aquila, ga dan naar de Navelli-vlakte. Deze vlakte is dan helemaal paars door de bloeiende saffraankrokussen. In oktober worden deze geoogst.
Sulmona

Als u een bezoek brengt aan het middeleeuwse Sulmona, weet u gelijk waar de alom aanwezige bruidssuikers vandaan komen. De gesuikerde amandelen worden ook bij de geboorte, doop of communie weggegeven, en eens per jaar is er een groot festijn . Sulmona ligt op een vlakte en wordt omgeven door heuvels.
Cocullo

Het kleine stadje Cocullo staat bekend om een wel heel bijzondere traditie: de slangenprocessie. Op de eerste donderdag van mei wordt de Processione dei Serpari gehouden. Duizenden mensen wonen dit van oorsprong religieuze feest bij waarbij niet giftige slangen uit de omgeving worden gegooid naar het beeld van San Domenico. Het beeld wordt door de stad rondgedragen. Wie het beeld kan aanraken, zou de rest van het jaar beschermd zijn tegen slangenbeten.
 
 
 
 

 

 
 
L'Aquila Teramo Pescara Chieti

 

 
Provincies
 


ZOEKOPDRACHT PER GEWEST

> Campings Abruzzi
> Campings Basilicata
> Campings Calabrie
> Campings Campanie
> Campings Emilia Romagna
> Campings Friuli Venezia Giulia
> Campings Rome Lazio
> Campings Ligurie
> Campings Lombardije
> Campings Marche
> Campings Molise
> Campings Piemont
> Campings Apulie
> Campings Sardinie
> Campings Sicilie
> Campings Toscane
> Campings Trentino Zuid Tirol
> Campings Umbrie
> Campings Aostadal
> Campings Venetien
> Campings Croatia
> Campings Emilia RomagnaHome page De populairste accommodaties Voeg mijn accommodatie toe Voorbehouden gebied
© 2014 CreatiWeb S.r.l. ® Alle rechten voorbehouden - info@campeggi.com - Privacy - Juridische kennisgeving - Gehele of gedeeltelijke reproductie is verboden